Alapelveink

Interjúink célja:
– Kevésbé ismert szerzők esetében:
Mert tisztelegni szeretnénk kitartásuk, munkásságuk és tehetségük előtt. Szeretnénk segíteni azoknak a szerzőknek, akik szerintünk (ennek szubjektív megítéléséhez fenntartjuk a jogot*) több figyelmet érdemelnének.
– Híres szerzők esetében:
Mert megtiszteltetés interjút készíteni velük, és válaszaikkal emelik weboldalunk színvonalát.

*A szóban forgó könyveket nem szakmai, hanem kizárólag olvasói/rajongói szemszögből nézzük.

Nonprofit:
– Ez a weboldal egy non-profit baráti társaság oldala. Senkitől sem kaptunk (és nem is áll szándékunkban elfogadni) anyagi támogatást. Ami eddig pénzbe került, azt mi saját zsebből, önként fizettük, hogy létrejöhessen ez az oldal.
– Sem interjúkban, sem a weboldalon látható más tartalmakban nem reklámozunk.
Kérdéseinkben igyekszünk nem emlegetni könyvkiadókat és cégeket. Könyvcímeket esetleg említünk, vagy más szerzők neveit, de kizárólag műfajbeli hasonlítás/referencia jelleggel.
– Weboldalunkon semmilyen reklám nem található, amiből bevételünk származna. (Ha látnak jelenleg reklámot az oldalunkon, az nem a miénk, hanem a tárhelyszolgálgatóé.)
– A „Szerzők könyvei itt kaphatók” oldalon olyan linkeket rakunk ki, amelyek könnyítik azon könyvek megvásárlását, amelyekről interjút készítettünk. Ha az interjú alapvetően egy konkrét alkotásról szól, akkor annak a könyvnek tesszük ki a linkjét. Ha az interjúban több művet is említünk, akkor valamilyen gyűjtő linket használunk, ahol mindegyik megvásárolható. Ennek célja a könnyebb beszerezhetőség és a szerzők támogatása. Mi semmilyen részesedést nem kapunk a könyvek eladásai után.

Fair play:
– Semmilyen, oldalunkon látható szerzővel nem kivételezünk a többihez képest.
– Nem teszünk fel olyan keresztkérdéseket, amivel bárkit is zavarba vagy kellemetlen helyzetbe akarnánk hozni. Adott esetben mindenki maga választhatja meg, hogy mire szeretne válaszolni. Ha egy kérdés nem tetszik az interjúalanynak, akkor nem köteles rá válaszolni.
– Senkit sem keresünk fel rossz szándékkal. Ha egy személy nézeteivel nem tudunk például azonosulni, akkor őt eleve fel sem keresnénk interjúkészítés céljából.
– Minden interjúhoz csatolt fényképet maguk a szerzők bocsátották rendelkezésünkre. Minden esetben a szerző dönti el, hogy milyen képet látna legszívesebben az interjúja mellett. A csatolt képet a szerzők kérésére később is tudjuk módosítani, ha meggondolnák magukat.

Biztonság:
– Oldalunkon bárki bármihez hozzászólhat, regisztrálni sem kell hozzá. Viszont közzététel előtt minden hozzászólást személyesen hagynak jóvá az oldal üzemeltetői.
– Semmilyen támadó, kötözködő, provokatív hozzászólást nem hagyunk jóvá.
– Megkérdőjelezhető/gyanús hozzászólások esetében privátban felvesszük a kapcsolatot az illetővel, és megpróbáljuk tisztázni a kérdést, mielőtt meghozzuk róla a döntést.
– Jóindulatú hozzászólások esetében a jóváhagyás általában pár perc, maximum egy óra.