Interjú Marosi Katalinnal

MarosiKatalin.jpg

Egy soron kívüli villáminterjú Marosi Katalinnal, melyben elárulja nekünk, hogy valójában ő áll a Sacheverell Black írói álnév mögött!

Black_Dawn:
– Te, Marosi Katalin állsz a Sacheverell Black írói álnév mögött? Te írtad „A Hold cirkusza” című könyvet, amiről előzőleg interjút készítettünk?

Marosi Katalin:
– Igen, így van. Az én művem. Ezt az írói álnevet először a „Silent Bells” című sci-fi novellámhoz használtam, ami bekerült a tíz legjobb közé az Arte Tenebrarum Könyvkiadó „Robot/ember” című sci-fi novellapályázatán, ezáltal pedig a második antológiájukba, melynek „Oberon álma” a címe. Annál a sci-fi novellánál, úgy érzem, hogy szerencsét hozott ez a név, úgyhogy ugyanezen a néven írtam meg soron következő regényemet is.

– Mi az oka, hogy felfeded most nekünk Sacheverell Black valódi kilétét?

– Az, hogy a Hold cirkusza nem várt sikert hozott, és jobban teljesít eddig annál, mint amire én vagy a kiadóm számítottunk. Ezt egyébként a kiadó is megerősítheti.*
A kiadvány megjelenésekor, azaz 2018 decemberében a kiadó egy szavazásos nyereményjátékot indított a Molyon (https://moly.hu/szavazasok/nyerj-konyvet-egy-kattintassal-2), ahol nyomtatott könyveket lehetett nyerni. Tíz napon át tudtak a Moly felhasználói szavazni egészen szilveszterig. A Hold cirkuszára 370 szavazat érkezett. Ez több, mint ami bármelyik kiadványukra korábban hasonló szavazásokon érkezett.A könyv több példányban is fogy a vártnál. Megjelenése óta már kétszer is elfogyott a kiadó webáruházából.
A Molyon is és más helyeken is túlnyomó részben pozitívak rá a visszajelzések.

– Mi lesz ezentúl? Folyamatosan ezen a néven fogsz publikálni? Hosszútávon is ennél fogsz maradni?

– Ezt még nem tudom. Szerintem fogok ezen a néven továbbra is publikálni, de nem biztos, hogy a valódi nevemen nem írok többé könyveket. Egyelőre nincs konkrét tervem ezzel kapcsolatban, csak örülök a Hold cirkusza sikerének, és mindenkinek nagyon köszönöm, aki szavazott rá, elolvasta és véleményt mondott róla! 😊

_________________________________________________
*Ez azóta már megtörtént. A kiadó valóban visszaigazolta, hogy így van. (Az interjuk.online szerkesztőjének megjegyzése.)